Assalamualaikum 💗
Harini I nak share resepi Pai Tuna pejam mata pun boleh siap! Gitew. sesuai sangat la untuk buat breakfast ataupun as minum petang. I pakai air fryer russel taylor hat ni : https://shp.ee/3b63zum
Resepi ni resepi ikut suka hati sebab I buat with whatever left in the kitchen. This is my very first time and it turns out pretty well. Setting suhu air fryer pun I main try je randomly. Mula mula buat 10 min, tapi belum cukup golden brown so I add in another 5 min with temperature 180°c.
Bahan bahan: Pastry sheet/ Ayam Brand tuna/ Cheddar cheese slice/ Sebiji telur
Okay jum mula!
1. Potong kepingan pastri kepada 2 bahagian. I guna Kawan pastry.
2. Ambik dalam satu sudu tuna letak di atas pastry yang sudah dipotong.
3. Ambik sekeping cheese (yang sudah dibahagi kepada 4 bahagian), letakkan di atas tuna.
4. Gunakan garfu, tekan keliling pastry secara menyeluruh
5. Pecahkan sebiji telur, dan sapukan di setiap pastry tuna yang sudah siap
6. Masukkan kedalam air fryer selama 15 min dengan suhu 180°c. Siap! 😉 (gambar dekat atas ni kena add masa lagi 5 min sebab belum cukup gebu hehe).
It tastes good.
Well, icha dengan husband la yang cakap. haha. Give it a try oki! Senang je nak buat. InshaAllah dapur tak berkecah 😆
No comments:
Post a Comment